Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Londra polisi: “Metrodaki patlama bir terör saldırısı”

İngiltere’nin başkenti Londra’da yayın yapan Metro gazetesi, Londra’da metro istasyonunda patlama meydana geldiğini duyurdu. Olay Londra’nın batısındaki Parsons Green istasyonunda meydana geldi. Patlama sonrası bazı yolcuların yüzlerinde yanıklar oluştuğu iddia edildi. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Polisin olay yerinin yakınlarındaki evleri boşalttığı bildirildi.

İngiliz basın kuruluşu BBC, olay yerindeki görgü tanıklarına dayanarak, üstü “kir ve kanla kaplı” yolcuların metro istasyonunu terk etmeye çalıştığını yazdı. Yine bir başka görgü tanığı da, bir kadının “tepeden tırnağa alevler içinde” bir ambulansa bindirildiğini söyledi.

Londra Polisi patlamayla ilgili bir açıklama yaparak olayın bir terör saldırısı olduğunu kaydetti. Londra Polisi’nin açıklamasını paylaşan Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan; olayın bir “terör eylemi” olarak değerlendirildiğini duyurdu.

metro police

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, gün içerisinde hükümetin acil durum komitesiyle bir toplantısı düzenleyecek. Başbakan May, olay sonrasında da bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Kalbimiz ve düşüncelerimiz Parsons Green’de yaralananlarla ve bu terör eyleminde yaralananlara müdahale eden acil durum ekipleriyle birlikte.”

İngiliz yetkililer ilerleyen saatlerde, patlamada 18 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Patlamaya neden olan bombanın, bir vagonun içindeki bir kovaya konulduğu düşünülüyor. Olay yerinde çekilen fotoğraflarda da, kovanın içinden kablo parçaları sarktığı görülüyor.

bomba

Londra’daki güvenlik yetkililerinin İngiliz basınına yaptığı açıklamadan, Parsons Green’deki saldırıda kullanılan bombanın zaman ayarlı olduğu öğrenildi.

https://www.youtube.com/watch?v=9PQbQrceWVg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.