Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK, Irak sınırında tatbikat başlattı

TSK bu sabah Irak sınırının sıfır noktasındaki Silopi – Habur bölgesinde tatbikat başlattı. Büyük bölümü tank olan 100 askeri araç tatbikata katılırken, TSK tatbikat ile birlikte sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarının devam ettiğini açıkladı. 

Irak’ta Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül’de yapacağını ilan ettiği bağımsızlık referandumu tartışmaları devam ederken TSK Irak sınırında tatbikat başlattı.  TSK’dan bu sabah yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi/Habur bölgesinde bir tatbikat başlatılmıştır. Bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesinde operasyonların icrasına devam edilmektedir” denildi.

tsk

Tatbikat Silopi ile 15 kilometre uzaklıktaki Habur Sınır Kapısı arasındaki TIR parkının karşısında bulunan arazide yapılıyor. Tatbikata çoğu tank olmak üzere yaklaşık 100 askeri araç katılıyor. Habur Sınır Kapısı’na 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hac Konaklama Tesisleri’nde konuşlandırılan askeri araçlar sabah erken saatlerinde araziye çıkarak tatbikata başladı. Obüs topları, 4’lü füze ramplaranı taşıyan araçların da katıldığı tatbikat nedeniyle Silopi-Habur yolunun bir şeridi kapatıldı. Askerlerin tatbikatı Drone kullanılarak alınan görüntüleri tatbikat merkezine aktardıkları görüldü. Tankların sürekli manevra yaptığı tatbikat sürüyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.