Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem anında Meksika’da bulunan Aslıhan Tuna yaşadıklarını anlattı

Meksika’da 2 gün önce meydana gelen depremde en az 230 kişinin hayatını kaybetti. Mexico City’de yıkılan Enrique Rébsamen İlkokulu’nda kurtarma çalışmaları için umutlar tükeniyor. Kurtarma çalışmaları sürmesine rağmen, enkaz altından 23 çocuğun ve 5 yetişkinin cansız bedenlerine ulaşıldı.  Enkaz altından 11 kişinin sağ çıkarılırken,  kayıp kişilerin aranmasına 500 kişilik bir kurtarma ekibi ve gönüllülerle devam ediliyor. 

Meksika da yayın yapan El Universal gazetesinin haberine göre, okul enkazının altında kalan çocukların “Whatsapp” uygulamasıyla ailelerine ve kurtarma ekiplerine ulaşmaya çalıştığı söylentesi ise ispatlanmış değil. Ancak ülkede 7.1 şiddetinde yaşanan depreme rağmen alt yapı ve iletişimde büyük kesintiler yaşanmadı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, depremde hayatını kaybedenler adına ülkede üç günlük yas ilan etti. Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, yaptığı açıklamada uluslararası yardım talebinde bulundu.

Deprem esnasında Meksika’da bulunan Aslıhan Tuna’dan yaşadıklarını şöyle anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.