Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binali Yıldırım: “Kadir Topbaş bugün bir açıklama yapacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın, İBB Meclisine iade ettiği 5 imar dosyası, hiçbir değişiklik yapılmadan kabul edilmişti. Bunun üzerine CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Topbaş’ın istifa ettiğini iddia etmişti. Bugün Kadir Topbaş hakkındaki iddia Başbakan Binali Yıldırım’a soruldu ve Yıldırım “Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak” cevabını verdi.

Kadir Topbaş İBB Meclisinden gelen 5 imar dosyasını meclisi sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle yeniden değerlendirilmesi için veto etmişti. Topbaş veto kararının ardından “Teknik adam olmam sebebiyle bir başka hassasiyet göstermekteyim. Bir veto diye değerlendirmek doğru değil. Belki tekrar görüşülmek üzere iade etmek diye ifade etmek doğru olur” açıklamasını yapmıştı. İBB Meclisi ise veto edilen 5 dosyayı hiçbir değişiklik yapmadan kabul etti. 

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise bu kararın ardından Twitter hesabı üzerinden Topbaş’ın istifa ettiğini, durumun Erdoğan’a iletildiğini ve Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Topbaş’ın “5 Ekim’e kadar bekleyeceğim” dediğini ileri sürdü.

Topbaş tarafından veto edilen ancak daha sonra meclisin kabul ettiği 5 dosya da imar dosyası. Birinci dosya Pendik Gökçebeyli’de bazı park ve vasıflı arazinin yapılaşmasıyla ilgili itirazı içerirken, ikinci dosya Beşiktaş Ortaköy’deki 1641 metrekarelik arazinin inşaat hakkının 500 metrekare arttırılmasını içeriyor. Üçüncü dosyada Kartal Soğanlık mahallesinde 2 bin 400 metrekarelik park alanının ticaret ve konut alanına geçirilmesiyle ilgili. Dördüncü dosya Sarıyer Zekeriyaköy’deki anaokulu yapılmak üzere ayrılmış olan yaklaşık bin metrekarelik parselin konut alanına alınmasına dair ve son dosya da Bayrampaşa Orta Mahaldeki 5 bin 500 metrekarelik parsellerde yapılan fonksiyon değişikliğini içeriyor.

Sonuç olarak 5 dosyadan üçü inşaat/konut alanının arttırılmasına, bir tanesi kamusal tesisin özel tesise dönüştürülmesine, diğeri de yapılaşmaya dair. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.