Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bylock FETÖ üyeliği için tek başına delil sayıldı

Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun aldığı karar sonucu Bylock, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği için tek başına delil sayıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de dün yaptığı açıklamada ByLock kullanıcısı olmanın terör örgütü üyeliğine yeterli delil olacağını belirterek, “ByLock ile ilgili terör örgütü olmaya yeterli delil olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin verdiği karar var” demişti.

Darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturmaları için Bylock konusunda MİT’in hazırladığı raporda, Bylock indirilmesinden öte Bylock’tan atılan mesajın içeriğine bakılması gerektiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz Haziran ayında Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, “ByLock’un tek başına delil sayılamayacağını” belirterek, Denizli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını bozmuştu.

Daha sonra Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin baktığı bir davaya ilişkin gerekçeli kararda ByLock’un tek başına delil sayılabileceğine hükmetmişti. Konuyu 23 Haziran 2017’de Medyascope.tv’ye değerlendiren Av. Ali Aktaş Bylock’un tek başına delil sayılamayacağını belirtmişti.

Hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında örgüt üyeliği ve görevi kötüye kullanmak suçlarını işledikleri iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezasının istendiği davada temyiz incelemesi yapıldı, Metin Özçelik ve Mustafa Başer hakkında verilen karar onandı. Bu kararla birlikte Bylock’un delil olabileceği ve tek başına örgüt üyeliğinden mahkumiyet için yeterli olabileceği ortaya çıktı.

Bylock kullanmadığını bilirkişi raporuyla tespit ettiği halde yargılanan insanlar inceleme tutanaklarını ve hatalı olduğunu düşündükleri mahkeme kararlarını Medyascope.tv’ye anlatmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.