Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyoğlu’nun kalbinde yükselen güzellik: Yapı Kredi Kültür Sanat binası

Son zamanlarda altyapı çalışmaları, değişen çehresi, beton grisi rengi, yamaları, kapanan mağaza ve barlarıyla anılan İstiklal Caddesi, bakanların gözlerini alamadığı, fotoğrafını çekmeye doyamadığı bir binaya kavuştu. Yapı Kredi Kültür Sanat, iki yıldır Teğet Mimarlık tarafından yürütülen yenileme çalışmalarının ardından 13 Eylül’de açılışını gerçekleştirdi.

Kaan Sezyum’un “Mekânlar, ortamlar, galeriler, kahveciler, lokantalar, oyuncakçılar, kitapçılar kapanmış. Delileri bile azalmış”(* diye serzenişte bulunmasına neden olan İstiklal Caddesi, son zamanlarda yeni kültür sanat binasının güzelliğine tanık olmaya gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Binanın şeffaf camlı dış cephesinde, İlhan Koman’ın, çıktığı birkaç yıllık gezintinin ardından tekrar Galatasaray Meydanı’na dönen Akdeniz heykeli de görülüyor. Camların ardındaki merdivenler, meydanı yukarı doğru genişletiyor. En alt katta kitaplığa benzeyen göz kamaştırıcı tasarımıyla kitabevi yer alıyor. Üst katlarda müze, sergi salonu, etkinlik alanı, kütüphane ve çalışma ofisi yer alıyor.

Binanın kullanım alanlarını Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdür Yardımcısı Veysel Uğurlu’yla, dönüşüm sürecini ve kentle kurduğu ilişkiyi Teğet Mimarlık’tan Mehmet Kütükçüoğlu ve Hande Ciğerli’yle konuştuk.

Kamera&Kurgu: Muratcan Ender

Fotoğraf: Beril Gür

*Kaan Sezyum’un adı geçen yazısı için: http://t24.com.tr/haber/kaan-sezyum-cocuklarinizi-devletin-ulasamayacagi-yerde-saklayin,372509

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.