Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP İBB Başkan adayını açıkladı: Mevlüt Uysal

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.CHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu açıklamıştı.

Yeni seçilen belediye başkanı 2019 seçimlerine kadar İstanbul’u yönetecek. Seçimin ilk turunda Mevlüt Uysal 179 oy alırken Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. 2 oy da geçersiz kabul edildi. İstanbul’un yeni başkanını seçen İBB Meclisi’nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız.

Belediye kanununa göre bugün yapılacak toplantıda birinci ve ikinci turda üçte iki, son turda ise salt çoğunlukla yeni başkan seçilmiş olacak.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bugün yaptığı açıklamada “Yıllık 42 milyar liralık bütçeye sahip böyle bir gücü bırakarak, makam ve mevkiye bağlanmış olmadığımızı gösterdik. İhtiraslarımız olmadı, İstanbul’u görev aşkıyla yönettik. Yolsuzluklara pirim vermeyi bırakın, yanımızdan dahi geçmedi. İstanbul’da belki bin tane şantiye var, müteahhitleri tanımam. Öyle bir dönem ki; Türk siyasi hayatında kayda düştü. Siyasetin makam ve mevki için yapılmayacağını, gerektiği zaman onur ve şerefle, izzet-i ikbal ile Babıali’den ayrılmayı bildiğimizi göstermiş olduk hamdolsun. Türkiye’nin birçok yerinde arayıp üzüntülerini belirtenler var. Bu her siyasiye nasip oymayacak çok önemli bir şey. Beni sevenler üzüldüler biliyorum. Kusura bakmasınlar, böyle olması daha hayırlı” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.