Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baykal ve eski MHP’lilere yönelik kaset kumpasında soruşturma tamamlandı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı MHP’li milletvekillerine yönelik ‘kaset kumpasında’ soruşturma tamamlandı.

Aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 171 şüpheli hakkında, ‘Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme’, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’, ‘Siyasi Hakların Kullanılmasını Engelleme’, ‘Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek’,’Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme’, ‘Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etme’, ‘Kamu Görevlisinin Sahteciliği’, ‘Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme’ suçlarından dava açıldı.

Deniz Baykal ve eski MHP’lilerle birlikte iddianamede 24 mağdur-müşteki yer alırken, 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese, ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda internette yayınlandığı tespit edildi.

‘171 şüpheliden 164’ü emniyetten, 151’i FETÖ mensubu’

Şüphelilerle ilgili yapılan tespitte: “171 şüpheliden 151 şüphelinin Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu, 171 şüpheliden 164’inin emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, emniyet istihbarat birimlerinde görev yapan 164 şüpheliden 145’inin Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu, bu 145 şüpheliden 118’inin Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının birbirleriyle haberleştikleri Bylock isimli kriptolu haberleşme programını kullandığı, 145 şüpheliden 116’sının Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması tarafından gerçekleştirilen fişlemeye ilişkin materyallerde örgüt mensubu olarak kodlandığı, örgüt mensubu olduğu belirlenen 145 şüpheliden 134’ünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle meslekten ihraç edildiği ya da rütbeleri geri alındığı, 145 şüpheliden 20’sinin kendisinin Bank Asya’da hesabının bulunduğu, 145 şüpheliden 53’ünün eşi, çocuğu, kardeşi, anne ya da babasının Bylock isimli kriptolu haberleşme programını kullandığı Fetullahçı Terör Örgütü mensubu 151 şüpheliden 46 tanesinin soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 44 şüpheli hakkında da yakalama kararı alınmıştır” denildi.

Baykal kaset olayı sonrası CHP Genel Başkanlığından istifa etmiş ve açıklamasında “Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Komplo, hukuk dışı ahlak dışı tertip demektir” demişti. Baykal ayrıca “ABD’den, Pensilvanya’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.