Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça davasının ikinci duruşması devam ediyor

204 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandığı davanın ikinci duruşması Sincan Hapishanesi Kampüsünde bulunan duruşma salonunda başladı. Semih Özakça tekerlekli sandalyeyle duruşma salonuna getirilirken Gülmen’in durumuna dair Ankara Numune Hastanesi’nin ‘sanığın duruşmaya katılması sakıncalıdır’ açıklamasını yaptığı öğrenildi. Bu nedenle Nuriye Gülmen duruşma salonuna getirilmedi. 

Savcı mütaalasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Adli Tıp Kurumuna sevki ile değerlendirme raporu alınmasını ve tutukluluğunun devamını istedi. Semih Özakça savunma haklarına yönelik saldırı, kısıtlama olduğunu vurgulayarak ifadesine başladı ve “İlk duruşmamıza iki gün kala avukatlarımız gözaltına alındı. Burada bizim savunmamız engellenmiştir. Bunun yanında 14 Eylül’de duruşmaya keyfi olarak getirilmedik. Biz açlık grevindeyiz. 14 gün daha açlık grevinde tecrit hücrelerinde işkence çektik. Şimdi burada hem bizim savunmamız engellendi. Üç avukat dayatmasını kabul etmiyorum. Burada olmayan Nuriye Gülmen zorla numune hastanesine götürülmüştür. Neden çünkü savunması engellenmek istenmiştir” dedi.

“İhraç edilenler ağaç kökü yesin diyen bakana sesleniyorum, onu da yemiyoruz. Ömrümüzden yiyoruz” diye devam eden Özakça, mahkemenin propaganda iddaası ile ilgili sorusuna, “Propaganda derken neyden bahsediyorsunuz? Nuriye, Semih demek örgüt propagandası oluyormuş zaten semih benim” dedi.

Acun Karadağ ise “Savunma yapmayacağım ama söyleyeceklerim var. Bu dava açlık grevi üzerine yapılandırılmış. Ben tutuklu değilim örneğin. Nuriye Gülmen mahkemeden kaçırılmak için Numuneye götürüldü. Nuriye duruşmaya getirilmeden, savunmasını yapmadan ben yapmayacağım” diye konuştu.

Av. Murat Yılmaz ise savcı mütaalasının ardından “Duruşma Sincan Kampüsüne alındı. Nuriye’nin durumu aynıydı, bu defa duruşmadan 2 gün önce Numune Hastanesine götürüldü. Hani yeterli personel yoktu,Numune Hastanesi’nin önünde kaç tane jandarma bekliyor” dedi.

Zeynep Özatalay’ın duruşma salonundan yaptığı çizimler:

Semih Özakça:

semih2

Acun Karadağ:

acun1

Esra Özakça:

esra

 

Gülmen önceki gün Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nden zorla çıkarılarak Ankara Numune Hastanesi’nin yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Ayrıca Nuriye Gülmen Twitter hesabından yapılan açıklamada Nuriye Gülmen’in, kardeşi ve avukatıyla bir saat görüştürüleceğinin söylenmesine karşın yalnızca avukatıyla beş dakika görüştürüldüğü açıklanmıştı.

Gülmen ve Özakça, gözaltına alındıktan sonra 23 Mayıs’ta “tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri” ve “adli kontrol koruma tedbirlerinin yetersiz kalacağı” gerekçeleriyle tutuklanmıştı.

14 Eylül’de görülen davanın ilk duruşmasında hakim tutuklulukların devamına karar vermiş dava 28 Eylül 2017’e ertelenmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.