Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Playboy’un kurucusu Hugh Hefner 91 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en çok satan erkek dergilerinden Playboy’un ABD’li kurucusu Hugh Hefner, 91 yaşında hayatını kaybetti.

“Amerikan ikonu” olarak adlandırılan Hugh Hefner’in ölümünü kurucusu olduğu Playboy şirketi duyurdu. Yapılan açıklamada Hefner’in çarşamba günü, Los Angeles’taki evinde, doğal sebeplerden yaşamını yitirdiği belirtildi. Hefner’in ölmeden önce satın aldığı, Playboy’un ilk sayısının kapağında yer alan Marlyn Monroe’nun yanındaki mezara defnedilmesi bekleniyor.

hugh hefnerder

Babasını bir “medya öncüsü” ve “ifade özgürlüğü, sivil haklar ve cinsel özgürlük savunucusu” olarak tanımlayan Hefner’in oğlu Cooper Hefner, pek çok kişinin babasının yokluğunu derinden hissedeceğini söyledi.

1926 yılında Chicago’da doğan Hugh Marston Hefner, ilerleyen yıllarda dünyanın en çok satan erkek dergilerinden olan Playboy’u, 1953 yılında, evinin mutfağında hazırlamıştı. Zirvede olduğu yıllarda, aralarında Türkiye’nin de olduğu çok sayıda ülkede yedi milyon kopyalık satışa ulaşan dergi, internetin ortaya çıkışıyla düşüş yaşamıştı. Playboy dergisinde yer verdiği bazı modellerle evlenip boşanan Hefner, evinde verdiği dev partiler ve Playboy modelleriyle verdiği pozlarla tanınıyordu. Dört çocuğu bulunan Hefner, verdiği bazı röportajlarda, bini aşkın kadınla birlikte olduğunu öne sürmüştü.

Hugh Hefner’ın hayatı filmlere ve belgesellere de konu olmuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=L76BJvwcsl8

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.