Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın yeni vergi planı yoksullardan alıp zenginlere verecek

ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin yeni vergi reformu dün açıklandı. Planı kamuoyuyla Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan paylaştı.

Yeni plana göre kurumlar vergisi yüzde 35’ten yüzde 20’ye indirilecek ve en yüksek gelir grubuna uygulanan gelir vergisi ise yüzde 40’tan 35’e düşürülecek. En yoksullara uygulanacak vergi ise yüzde 10’dan 12’ye çıkarıldı. Planı hazırlayan Cumhuriyetçiler, vergi kesintilerinin yatırımları artırarak ve büyümeyi hızlandırarak herkesi kazandıracağını öne sürdü.

Trump vergi reformuyla ilgili şöyle konuştu: “Bu devrim niteliğinde bir değişiklik. Bu planın kazananları Amerikan işçi sınıfı olacak: Reformdan sonra istihdam artacak, şirketler Amerikan işçileriyle çalışmak için birbirleriyle yarışacak ve ücretler uzun süredir görmediğimiz kadar yükselecek.”
Demokrat Parti’ye ve reformu eleştirenlere göreyse yeni vergiler, yoksul aileleri vuracak ve yeni planın kazananı Trump ve kabinesindeki zenginler olacak. Demokrat Senatör Ron Wyden konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Eğer bu yeni plan dedikleri gibi orta sınıflar için yapıldıysa belli ki bunu hazırlayanların orta sınıf evinden anladıkları şey Trump Tower.” Wyden, yeni planla “CEO’ların bayılacağı bir vergi sistemi” hazırlandığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.