Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Azerbaycan’dan Ali Bayramoğlu, Ufuk Uras, Erol Katırcıoğlu ve Sait Çetinoğlu için tutuklama kararı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre yazarlar Ali Bayramoğlu, Erol Katırcıoğlu, Sait Çetinoğlu ve siyasetçi Ufuk Uras için tutuklanma istenmesinin nedeni Dağlık Karabağ’a gitmeleri.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu’nun 22 Eylül’de, ilgili Azerbaycan makamlarının izni olmadan Ermenistan üzerinden Dağlık Karabağ’a gittiklerinin belirlendiği” kaydedildi. Açıklamada ayrıca bu dört ismin Azerbaycan Ceza Kanunu’nun Azerbaycan devlet sınırını yasa dışı geçme maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığı belirtildi.

Savcılığın açıklamasında Uras, Çetinoğlu, Bayramoğlu ve Katırcıoğlu için tutuklama kararı verildiği ve uluslararası arama kararı çıkartıldığı ifade edilerek bahsi geçen kişilerin gözaltına alınmaları için ilgili Türk birimlerine başvuruda bulunulduğu vurgulandı.

Azerbaycan, Ermenistan ordusunun işgali altındaki Dağlık Karabağ’a giden yabancılar için çeşitli yaptırımlar uyguluyor. Haklarında yargı süreci başlatılarak arama kararı çıkartılan bu kişiler ayrıca Azerbaycan’ın “kara listesine” alınıyor.

 bayram

Ali Bayramoğlu

ufuk

 

 

 

 

Ufuk Uras

erol

 

 

 

 

 

Erol Katırcıoğlu

sait

 

 

 

 

 

Sait Çetinoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.