Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın “Bir papaz da sizde var, siz de onu verin” sözlerine ABD’den yanıt: “Böyle bir takası hayal bile edemiyoruz”

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkan Erdoğan’ın “Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor, sizde de bir papaz var, siz de onu verin” sözleriyle ilgili olarak “Böyle bir yola gidebileceğimizi hayal bile edemiyorum” dedi.  

Nauert, “Müttefikler arasında bu türden bir tutuklu takası veya rehine diplomasisi pek tanık olduğumuz bir şey değil. Genelde bu tür açıklamaları Kuzey Kore ve İran’dan duyuyoruz. Müttefikinizden gelen bu takas teklifine bakış açınız nedir?”  sorusunu “Papaz Brunson’ı ülkesine getirmeye çalışmak bizim için çok önemli bir konu. Bu konuyu Başkan (Donald) Trump da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın geçmişte BM Genel Kurulu sıralarında York ziyaretinde tekrar gündeme getirdi. Biz halen onun serbest bırakılması için uğraşıyoruz. Türkiye’de haksız yere hapsedildi.” şeklinde cevapladı.  

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Beştepe Milli Kültür ve Kongre Merkezi’nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.