Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel İletişim Vergisi’nde yapılan değişikliklerle internete yüzde 50 zam geliyor

Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararla cep telefonu, sabit telefon, ve internet kullanımından alınan Özel İletişim Vergisi yüzde 7.5 oranına sabitlendi. 2018 yılından itibaren vergiler bu oran üzerinden ödenecek.

 Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçtiğimiz günlerde yeni vergi düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarda en çok dikkat çeken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) olsa da, Özel iletişim Vergisi’nde de önemli değişiklikler olacak.
Özel İletişim Vergisi’nde yapılan değişiklikler neler?
Bu değişiklikler, kullandığımız internet, cep telefonu ve sabit telefon görüşmelerinden alınan vergiyi kapsayacak. Cep telefonu görüşmelerin yüzde 25, sabit telefon görüşmelerinde yüzde 15 ve internet kullanımında yüzde 5 oranında vergi alınıyordu. 2018 yılından itibarense cep telefonu, sabit telefon görüşmeleri ve internet kullanımı vergisi  yüzde 7.5 oranında sabitleniyor. Bu durum, telefon görüşmelerinde ödenen vergiyi düşürse de, internet kullanımında ödenecek vergiyi artırıyor. Yapılacak olan yüzde 7.5 oranındaki değişim, yüzde 5 oranında alınan internet vergisini yüzde 50 oranında bir zam uygulanacağı anlamına geliyor. Yeni yılda, internet kullanıcıları zamlı fiyat üzerinden ödemelerini yapacaklar.
Yurt dışında yapılan görüşmelerden KDV ve ÖİV alınmayacak
Yurt dışındayken yaptığımız görüşmelerde, yurt dışı telefon operatörüne ödenmesi gereken tutardan KDV ve ÖİV alınmayacak. Mevcut olan paketlerini günlük sabit bir meblağ karşılığında yurt dışında kullanmaya devam eden kullanıcılar, bu uygulamayla paketlerini %25′ oranında daha ucuza kullanabilecekler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.