Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK’daki FETÖ yapılanmasına İzmir merkezli 45 ilde operasyon başlatıldı

İzmir merkezli 45 ilde, TSK’daki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 117 kişinin yakalanması için aramalar sürüyor.

İzmir merkezli 45 ilde, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada 117 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yakalanmasına karar verilen 117 kişiden 98’i muvazzaf, 19’u ise meslekten ihraç edilmiş asker.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, 2010 ve 15 Temmuz 2016 arasında İzmir’de görev yapan askeri personelin arasında FETÖ üyeleri tarafından aranan, örgüt toplantılarına çağrılan ve talimat verilen 268 kişi vardı ve bu kişilerin birçoğu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yakalanarak tutuklanmıştı.

İstanbul’da FETÖ operasyonu: 60 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında, FETÖ üyesi oldukları ve ByLock kullandıkları iddiasıyla 97 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde 97 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 60’ını gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında diğer 37 şüphlinin gözaltına alınması için çalışmalar sürüyor.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.