Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar Meclis’te açıklama yaptı: “Bu yasa tasarıları teklif dahi edilemez”

Pek çok ilden Kadınlar dün müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısı’na karşı ‘bu yasalar böyle geçmez’ demek için bir araya geldi. Bugün de kadınlar Meclis’te bu yasaları protesto etmek için açıklama yaptı.

Kadınlar, Dün Türkiye’nin pek çok ilinde  eş zamanlı olarak müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısı’na karşı bir araya gelmişti. Bugünde kadınlar, bu yasa tasarıları teklif dahi edilemez demek için mecliste açıklama yaptı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Ayşen Ece Kavas Meclis’teki açıklamayı şöyle anlattı:
”Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesi planlanan bir yasa tasarısı gündemde bilİyorsunuz. Bu henüz meclise sunulmadı ancak meclisin açıldığı ilk gün uyarmak için geldik. Çünkü müftülere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi teklif dahi edilemez”
kadınlar2
https://soundcloud.com/medyascopetv/aysen-ece-kavasbu-yasa-tasarilari-teklif-dahi-edilemez

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.