Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nobel Tıp Ödülü, biyolojik saatimizin ardındaki moleküler mekanizma üzerine çalışan bilim insanlarının oldu

 Bu yıl Nobel Tıp Ödülü’ne, Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash ve Michael W. Young fizyoloji ve tıp alanındaki yaptıkları “gündelik yaşam ritmini kontrol eden moleküler mekanizma” araştırması ile layık görüldüler.

 

 

Canlıların günlük hayat ritimleri üzerine yaptıkları çalışmalarda, meyve sinekleri üzerinde yaptıkları araştırmada bu ritmi kontrol eden bir geni izole ederek deney yaptılar. Tüm canlılar tarafından gündelik ritmin nasıl değiştiğini, Dünya devinimine nasıl kendini senkronize ettiği üzerine bir takım bilgilere ulaştılar. Nobel komitesi yapılan araştırmanın “Biyolojik saatimizin içine bakmaya benzediğini” belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.