Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Tahrir Şam’ın liderler toplantısını vurdu: Örgütün lideri Culani ağır yaralı

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, düzenlenen hava saldırısında, Tahrir Şam örgütünün çok sayıda kayıp verdiğini ve örgütün lideri Ebu Muhammed el Culani’nin ağır yaralandığını iddia etti. El Nusra cephesinden ayrılarak kurulan Tahrir Şam örgütünün lideri olan Culani için ABD yönetimi 10 milyon dolar ödül taahhüdünde bulunmuştu.

Reuters’in haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamada, düzenlenen hava saldırısında, Culani’nin 50’ye yakın korumasının ve 12 saha komutanının da öldürüldüğünü söyledi.

Yapılan açıklamada, saldırının, Culani’nin örgütün saha komutanları ile toplantı düzenleyeceği istihbaratı üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. Hava bombardımanının, 18 Eylül’de Rus askeri polisine karşı düzenlenen saldırıya cevaben yürütülen operasyonun parçası olduğu açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.