Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2017 Nobel Edebiyat Ödülü’ne “Never Let Me Go” adlı eseriyle tanınan, yazar ve senarist Kazuo Ishiguro layık görüldü

Nobel Edebiyat Ödülü’nü yazar ve senarist Kazuo Ishiguro kazandı.

Ishiguro’nun 2005’te yazdığı Never Let Me Go (Beni Asla Bırakma) Time dergisi tarafından, İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınmıştı.

Kazuo Ishiguro 1954 yılında Nagazaki’de doğmuş, 5 yaşında ailesi ile İngiltere’ye göç etmişti. Bu güne kadar 8 eseri basılan Ishiguro 1982 yılında İngiltere vatandaşlığına geçmişti. Yazara Nobel Ödülü kazandıran “Beni Asla Bırakma” adlı  eseri 2010 yılında Mark Romanek yönetmenliğinde aynı isimle sinemaya uyarlanmıştı. “Beni Asla Bırakma” Yapı Kredi Yayınları tarafından Mine Haydaroğlu’nun çevirisi ile dilimizde de basılmıştı.

Ishiguro’nun 1989 yılında yazdığı diğer bir eseri “Remains Of The Day” (Günden Kalanlar) da 1993 yılında James Ivory yönetmenliğinde Anthony Hopkins ve Emma Thompson’un oyunculukları ile sinemaya uyarlanmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.