Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya’da yerdeki kadını tekmeleyen polislerden biri tutuklandı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde polis memurlarının yerde yatan kadını tekmelediği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Görüntülerin ardından Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, kimlikleri belirlenen polislerin açığa alındığını açıkladı. İki polisten biri çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı, polisler hakkında ‘Kötü muamele suçundan’ adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olayla ilgili yapılan incelemede, yerde yatan ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen kadını tekmeleyen polislerin kimlik ve sicil numaraları saptanarak açığa alındıkları kaydedildi. Her iki polis memuru hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’nün adli ve idari işlem başlatıldığını belirttiği açıklaması şöyle:

“Değil bir insana, hiçbir canlıya karşı bu ve benzeri nitelikte bir fiilin ve davranışın kurumumuzca tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve de mazereti bulunmamaktadır. Emniyet Teşkilatı olarak; gerekçesi her ne olursa olsun bu tür şiddet ve kötü muamelede bulunduğu belirlenen görevlilerimiz hakkında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecektir”

40 yaşındaki Kırgız Rahokhan Arıpova’nın ifadesi alınırken Alanya Cumhhuriyet Başsavcısı Yasin Emre imzasıyla yapılan açıklamada, “03.10.2017 saat 07.20 sıralarında bir kadının iki polis memuru tarafından Alanya İlçesi’nde darp edildiği olay sebebiyle polis memurları hakkında ‘Kötü muamele suçundan’ adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmekte olup kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.