Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela Devlet Başkanı Maduro Türkiye’de: “Türkiye’ye inanıyoruz”

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bugün Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Maduro, Türkieye’deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da görüştü.

Resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ilk olarak TBMM’ye gelerek Başkan İsmail Kahraman ile görüştü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de katıldığı ve basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Maduro, TBMM’nin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi zarar gören bölümünü ziyaret ederek, çiçek bıraktı.

TBMM ziyaretinin ardından, Ankara Üniversitesi’nce düzenlenen ve kendisine “Dostluk Beratı” takdim edilen trende konuşan Maduro şunları söyledi: “Dünya birkaç ülkeden çok daha büyük. Biz çok merkezli ve çok kutuplu bir dünyanın kurulacağından eminiz. Dünya iş birliğine, barışa ve eşitliğe dayanan bir denge üzerinde yeni güç odaklarının ve kutuplarının doğacağını, böylece dünyanın yeni bir dengeye kavuşacağını düşünüyorum. Bu dünya için mücadele edilmeli. O yüzden Türkiye’ye geldik çünkü Türkiye’ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz. Tarihine ve kültürüne inanıyoruz. Daha da yaklaşalım, birbirimizi daha iyi tanıyalım, saygı duyalım ve bu yeni dünya için temelleri atmaya başlayalım diye dostluk kollarımızı size uzatıyoruz”. Maduro ayrıca Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in Venezüela’daki bir üniversitede Türkiye kürsüsü kurulması konusundaki talebini olumlu karşıladığını da sözlerine ekledi.

Maduro daha sonra Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la baş başa bir görüşme yaptı. İki ülkeden çeşitli heyetler de ayrıca görüşmeler gerçekleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.