Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aladağ yangın faciası davasının üçüncü duruşması başladı

Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği kız öğrenci yurdundaki yangın faciasıyla ilgili davanın üçüncü duruşması başladı. Davada 6 sanık hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor. Savcı tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Aladağ’da bulunan ve kız öğrencilerinin kaldığı öğrenci yurdunda, 29 Kasım 2016’da çıkan yangında 10 öğrenci, 1 çocuk ile 1 eğitmen yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş ve Mahir Kılınç tutuklandı. Sanıklardan Ramazan Dede, yaşı gerekçesiyle ara kararla tahliye edildi.

Yangınla ilgili ilk duruşma 30 Mayıs’ta, ikinci duruşma ise 17 Temmuz’da görüldü. İkinci duruşmada sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. 6 sanık yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın görüleceği Kozan Ticaret Odasına getirilirken duruşmaya bazı aileler alınmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.