Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Frankfurt Kitap Fuarı’nda Ahmet Şık’a “cesur gazetecilik” ödülü

Yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak olan 69. Frankfurt Kitap Fuarı’nda, 29 Aralık 2016 tarihinden beri Silivri Cezaevi’nde bulunan gazeteci Ahmet Şık’a “Raif Badawi cesur gazetecilik ödülü” verilecek. Fuarın ilk gününde, Türkiye saatiyle 15.00’te verilecek olan ödülü Ahmet Şık adına avukat Can Atalay alacak. Fuar kapsamında ayrıca, “Wir wollen das Meer sehen”-”Denizi görmek istiyoruz” başlığı altında, aralarında Deniz Yücel’in de bulunduğu Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerle ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Raif Badawi ödülü insan hakları ihlallerine dikkat çekmek ve halkın haber alma hakkını savunmak adına veriliyor. Ödüle ismini veren ve Suudi Arabistanlı bir blog yazarı ve redaktör olan Badawi, “dini değerlere hakaret” nedeniyle 10 yıllık hapis cezasını çekmek üzere beş yıldır Suudi Arabistan’da hapiste bulunuyor. Ödül bu yıl üçüncü kez verilecek.

11-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’na 106 ülkeden, çoğunluğunu yayınevlerinin oluşturduğu 7 binden fazla kurum katılıyor. 280 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin edilen fuara Türkiye’den de 50’yi aşkın yayınevi katılacak. Fuarın bu yılki onur konuğu ise Fransa.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.