Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de bir IŞİD destekçisi tren istasyonuna bombalı saldırı hazırlığı yaparken yakalandı

IŞİD destekçisi Zahid Hussain, Birmingham tren istasyonunda Noel ağacı süsleriyle bombalı saldırı gerçekleştirme hazırlığındayken yakalandı. Tren istasyonu civarında “keşif” yaparken gizli kameralara yakalanan Hussain en az 15 yıl olmak üzere hapis cezasına çarptırıldı.

Davaya bakan yargıcın yaptığı açıklamada, üzerinde 1.6 kilo patlayıcı ile paketlenmiş şarapnel bulunan Hussain’in, planladığı saldırı ile çok büyük bir katliamı hedeflediği belirtildi. 15 yıl ceza almasına rağmen, IŞİD tehlikesinin ve terörünün ne zaman biteceği öngörülemediği için ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceği düşünülüyor. Yargıç, eski bir gece kulübü bodyguard’ı olan Hussain’in birçok bombalama planladığını ve bu terör saldırılarında çok fazla insanı hedef aldığını söyledi. Birkaç uzmanın iddiasına göre Hussain’ın paranoid şizofren hastası olması muhtemel gözükse de, yargıç iddiaları gerçekçi bulmadığını ifade etti.

Birmingham mahkemesi jürisinin yaptığı açıklamada ise, Zahid Hussain’ın IŞID’ın yaptığı yayınları takip ettiği ve Suriye iç savaşına dair birçok görüntüyü seyrettiğini ve bu şekilde radikalleştiğini söyledi. Aile evini patlayıcı imalatı için laboratuar haline getiren Hussain, çevredeki ormanlık alanda testler gerçekleştirdi. Hussain’in evinde yapılan aramalarda ise, gerilla savaşına dair kitaplar, çeşitli bildiriler ve bomba yapımına dair çizimler bulundu.

Yapılan soruşturmaya göre, Zahid Hussain’ın bir süredir tren istasyonu hakkında bilgi topladığı ve bir treni nasıl yoldan çıkarabileceği hakkında araştırma yaptığı tespit edildi. Polis ve tren istasyonu görevlileri, buldukları çizimlere ve planlara göre tren hatlarındaki araştırmalara devam ediyorlar. Daha önceden kurulmuş bir bomba düzeneği veya bir sabotaj ihtimaline karşı, olası bombalı saldırıları engellemek adına çalışmalar sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.