Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moron tartışmasında son aşama: Trump, Tillerson’ı IQ testi düellosuna çağırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a IQ testi alması için meydan okudu.

Trump, Forbes dergisine verdiği söyleşide, Tillerson’ın kendisine moron dediği yönündeki iddialar sorulduğunda “Bence bu bir sahte haber. Ama gerçekten böyle bir şey söylemişse ikimizin de IQ testi alması gerekecek ve size kimin kazanacağını söyleyebilirim” dedi.

Trump yönetiminde özellikle Kuzey Kore ve İran politikaları konusunda Başkan ve Dışişleri Bakanı Tillerson arasında görüş ayrılıkları olduğu ABD basınında sıkça konuşuluyor. Tillerson, birçok üst düzey bürokratın katıldığı bir toplantıda Trump’a gıyabında “moron” dediği yönündeki iddiaların ardından geçen hafta düzenlediği basın toplantısında istifayı düşündüğü yönündeki söylentileri reddetmiş ancak moron deyip demediği konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Dün Tillerson ile öğle yemeği yiyen Trump, yemekten önce gazetecilere “Dışişleri Bakanı’na hâlâ güvendiğini” söyledi. Trump “Ben kimsenin altını oymadım. İnsanların altını oymaya inanmam” dedi.

IQ testi tartışması Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders’a da soruldu. Sanders “Bir şakaydı bu. Biraz espri anlayışına sahip olmalısınız” diye yanıt verdi.

Trump ile Tillerson’un aralarının açık olduğuna dair bir diğer haber de New York Times’da çıkmıştı. New York Times, Tillerson’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Tillerson’ın Trump’ın “dış politikanın temel unsurları hakkında ne kadar çok az şey bildiğine şaşırdığını” yazmıştı. Ayrıca, Tillerson’ın Trump’ın aldığı kararları beğenmediğinde gözlerini devirdiği ve omuzlarını sarkıttığı kaydedilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.