Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinemacılar, Antalya Film Festivali’nin iptal ettiği Ulusal Yarışma’yı Beyoğlu’na taşıyor

 

Uluslararası Antalya Film Festivali’nden, Ulusal Yarışma’yı kaldırma kararı sinema dünyasından tepkiler almıştı. Büyük bir geleneğin yok edilmek üzere olduğu endişesiyle sinema sektörünün tüm dernekleri ve sendikaları, festivali boykot edeceklerini ve katılım göstermeyeceklerini açıklamışlardı.

Sivas filminin yönetmeni Kaan Müjdeci’nin girişimiyle 54. Ulusal Yarışma, Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek. Uluslararası Antalya Film Festivali’yle eşzamanlı olarak 20-27 Ekim’de gerçekleşecek 54. Ulusal Yarışma’nın jüri üyeleri ise Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu.

54. Ulusal Yarışma, Antalya Film Festivali’ne geri dönme umudunu ve çabasını ifade etmek için Behlül Dal’ın “Bir Gün Yine Döneceğim O Şehre” dizelerini slogan olarak kullanıyor.

Yarışmaya katılmak isteyen sinemacılar, 15 Ekim 2017 tarihine kadar internet üzerinden başvurularını yapabilir. Sinemanın tüm dallarından filmlerin, uluslararası beklentileri karşılamaksızın değerlendirilebileceği bir platform oluşturulması hedefleniyor. Seçilen filmler ise 17 Ekim tarihinde açıklanacak.

İletişim için: ulusalyarisma@gmail.com

Ayrıntılı bilgi için https://www.facebook.com/ulusalyarisma/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.