Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü Hollywood yapımcısı Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow’u da taciz etmiş

ABD’li Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’in sinema dünyasının birçok ünlü kadınını taciz ettiğine yönelik iddialara her geçen gün yenisi ekleniyor. Son olarak ünlü Hollywood yıldızları Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie’nin de Weinstein tarafından tacize uğradıklarını söylemesi üzerine Weinstein’ın eşi, ünlü yapımcıdan boşanmaya karar verdiğini açıkladı.

Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi Hollywood’un başarılı ve yetenekli oyuncuları kariyerlerinin mahvolma korkusu yüzünden duruma ses çıkaramadıklarını belirtirken, İtalyan oyuncu Asia Argento, New Yorker’a verdiği röportajda Weinstein’in kendisine Fransa’da bir otel odasında tecavüz ettiğini söyledi.

Ünlü İtalyan yönetmen Dario Argento’nun oyuncu kızı Asia Argento, Hollywood  yapımcısı ve Miramax film stüdyolarının eski başkanı Harvey Weinstein’in, kendisine 21 yaşındayken Fransa’da bir otel odasında tecavüz ettiğini söyledi.

(Fransız yıldız Asia Argento)
(İtalyan yıldız Asia Argento)

Argento, 1997 yılında Fransa’nın Antibes kentindeki Hotel du Cap-Eden-Roc’da Miramax tarafından verilen bir partideyken Weinstein’ın kendisini boş bir odaya götürdüğünü ve ondan masaj yapmasını istediğini ifade etti. “Tam bir kabustu. Bu olay 1999 yılında vizyona girecek olan filmimden önce başıma gelmişti. Bana sürekli hediyeler gönderiyordu ve ona yakın olmazsam kariyerimi mahvedeceğini söylüyordu. Onu her gördüğümde kendimi küçük, aptal ve zayıf hissediyordum. Çünkü tecavüzden sonra o kazandı.”

Diğer taraftan New York Times’ta Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow’un Weinstein’in kendilerini cinsel olarak istismar ettiğini fakat kariyerlerini kaybetme korkusuyla sessiz kaldıklarını belirttikleri bir haber yayımlandı.

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Weinstein’in yapımcılığını üstlendiği “Playing By Heart” filminin çekimleri esnasında, şu anda 65 yaşında olan yapımcının kendisini bir otel odasında taciz ettiğini söyledi.

(Ünlü Hollywood yıldızları Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow)
(Ünlü Hollywood yıldızları Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow)

Gwyneth Paltrow ise kariyerinin başında ve henüz 22 yaşındayken Weinstein’in kendisine Beverly Hills Oteli’nde cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Yaşadıklarını o dönemdeki erkek arkadaşı Brad Pitt’e anlattığını söyleyen Paltrow, ünlü aktör ve yapımcının bu yüzden tartıştığını da sözlerine ekledi.

Daha sonra Paltrow, Weinstein’in kendisine “Çenesini kapalı tutmalısın. Eğer birilerine anlatırsan seni mahvederim” dediğini de söyledi.

Weinstein’in eşi: “Bu affedilemez hareketlerden dolayı büyük acı çeken kadınlar için çok üzgünüm”

Weinstein’ın moda tasarımcısı eşi Georgina Chapman ise cinsel taciz iddialarının ardından yapımcıyı terk ettiğini açıkladı.

41 yaşındaki Chapman, kocası hakkında peş peşe patlak veren taciz, tecavüz skandallarına, her gün yeni bir ünlü ismin eklenmesi ve geriye dönük olarak 30 yıla varan taciz-tecavüz iddialarının ortalığa dökülmesi üzerine bugün People dergisine yaptığı açıklamada  kocasından ayrılmaya ve onu terk etmeye karar verdiğini söyledi.

(Harvey Weinstein ve eşi Georgina Chapman)
(Harvey Weinstein ve eşi Georgina Chapman)

Georgina Chapman “Büyük bir kalp kırıklığı ve parçalanmışlık içindeyim. Kocamla ilgili ortaya çıkanlar, mağdur kadınların açıklamaları beni çok sarstı. Bütün kadınlar adına ona çok kırıldım, yüreğimi parçaladı. Onunla daha fazla birlikte kalamayacağımız anladım ve çocuklarımla birlikte Harvey’i terk ediyoruz, ondan ayrılıyorum” dedi.

Chapman, aynı zamanda “Bu affedilemez hareketlerden dolayı büyük acı çeken kadınlar için çok üzgünüm” dedi.

Chapman ile Weinstein’ın iki çocuğu bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.