Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrikalı efsane futbolcu George Weah, ülkesi Liberya’da devlet başkanı seçildi

1995’de Ballon d’Or-Altın Top ödülünü kazanan ilk Afrikalı futbolcu olan George Weah, Liberya devlet başkanı oldu.

1995’de FIFA tarafından Dünyanın En iyi Futbolcusu ve Altın Top ödüllerini kazanan George Weah, kariyeri boyunca, Chelsea, Monaco, Paris Saint Germain ve Milan’da oynadı. Oynadığı 478 maçta 193 gol attı. Milan’da oynadığı sezonlar boyunca İtalya liginin efsane forvetlerinden biri olan Weah, ülkesinde de çok sevilen bir karakter olarak biliniyor. Ülkede yaşanan iç savaş sebebiyle, Liberya Milli Takımı önemli başarılar gösteremese de, George Weah ülkesinin formasını 60 kere giydi ve 22 gol kaydetti. 1998 yılında “Yüzyılın Afrikalı Futbolcusu” ödülünü alarak tarihe geçen Weah, uzun senelerdir ülkesi için yardım kampanyaları düzenleyip, çeşitli temsilcilerin ülkeye gelmesini sağlamıştı.

Futbol kariyeri süresince ve devamında adeta elçi gibi ülkesini tanıtan Weah, 2003 yılında Liberya’da yaşanan iç savaştan sonra, 2005 yılında devlet başkalığı yarışına girmiş ve ikinci sırada kalmıştı. Demokratik Değişim Kongresi adayı olan Waeh, 2014 yılından  beri Montserrado Bölgesi senatörü olarak Liberya Meclisi’nde görev yapıyordu. Weah’ın seçim vaatleri ise, Liberya’da yaşanan yozlaşmaya bir son verip, iş ve eğitim standartlarını arttırmak.

https://www.youtube.com/watch?v=zcyVjHWQgEc

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.