Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump nükleer anlaşmada topu Kongre’ye attı. Devrim Muhafızları’na yaptırım geliyor

ABD Başkanı Donald Trump “İran nükleer anlaşması” ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. İran’ı “nükleer anlaşmaya uymamak” ve “teröre destek vermek” ile suçlayan Trump, İran nükleer anlaşmasının gözden geçirilmesini istedi.

ABD Başkanı  yaptığı açıklamada İran’ın nükleer anlaşmayı birçok kez ihlal ettiğini ve uluslararası denetçilerin nükleer tesislerine girmesine izin vermediğini söyledi. “Denetimler zayıf olursa, İran’ın sadece nükleer silah elde etmesi yavaşlatılabilir” ifadelerini kullanan Trump, anlaşmayı “onaylamadığını” belirtti.

Nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Trump, kongrenin bir “eşik” belirleyerek bu eşiğin aşılması halinde yeniden yaptırım getirecek bir düzenleme yapmasını istedi. ABD Başkanı, Kongre ile anlaşamaması halinde ise nükleer anlaşmanın iptal edileceğini söyledi.

İran’ın terör gruplarına desteğini sürdürdüğünü söyleyen Trump, ABD temsilciliklerine yapılan terör saldırıların arkasında İran’ın destek verdiği terör gruplarının olduğunu iddia etti. Bu doğrultuda, İran Devrim Muhafızları’na yaptırım uygulanması kararı aldığını belirten Trump, “Devrim Muhafızları, teröre destek veren bir gruptur, dolayısıyla İran Devrim Muhafızları’na yönelik yaptırım getirilmesi talimatını veriyorum” dedi.

Müttefiklerine de seslenen Başkan Trump, “İran’a karşı müttefiklerimizle beraber çalışacağız, müttefiklerimizi de bu yaptırımlara uymaya çağırıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.