Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bombalı saldırıda 200’den fazla kişinin öldüğü Somali’de 3 günlük yas ilan edildi

Doğu Afrika ülkesi Somali’nin başkenti Mogadişu’da düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 231’e yükseldi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, bir otelin önünde bombalı bir aracın patlamasıyla gerçekleştirilen saldırıda en az 230 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 200’den fazla kişi de yaralandı. Saldırının gerçekleştirildiği otel aynı zamanda bakanlık binalarının bulunduğu işlek bir kavşakta yer alıyor.

Saldırının ardında El Kaide örgütü ile bağlantılı, Doğu Afrika’da eylemlerde bulunan Eş Şebab örgütünün olduğu tahmin edilse de, örgüt henüz saldırıyı üstlenmedi. Somali Enformasyon Bakanı Abdurrahman Yarisov ise, devlet radyosuna yaptığı açıklamada, saldırıdan Eş Şebab örgütünün sorumlu olduğunu söyledi. Eş Şebab örgütü, son olarak 29 Êylül’de Mogadişu yakınlarında bir askeri üsse saldırı düzenlemiş ve 17 askerin ölümüne yol açmıştı.

Somali Devlet Başkanı Muhammed Abdullahi, saldırının ardından ülkede üç günlük ulusal yas ilan etti. Muhammed ayrıca, Somalililer’e yaralılar için kan verme çağrısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.