Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’den Davutoğlu’na: “Durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun?”

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında üniversiteye giriş için hazırlanan yeni sınav sistemini eleştirdikten sonra sözü Davutoğlu’na getirdi. Davutoğlu’nun Kerkük ile ilgili yaptığı açıklamaları “gafillik” ve “garabettir” sözleriyle tanımladı.

Bahçeli’nin konuşmasının satır başları şöyle:

LYS ve YGS kaldırılmıştır. Yeni sistemde evlatlarımız 2 ayrı oturuma katılacaktır. Yeni sınav sistemi ilave sorunların doğmasına neden olmuştur. Öğrencilerimiz huzursuz olmuştur. Yeni sistemin oturması zaman alacak, kaynak ve emek israfına yol açacaktır. 1 milyon kişi başına düşen üniversite sayısı Türkiye’de 2.2 iken, bu sayı ABD, Danimarka, Malezya, Polonya, İsviçre ve Norveç’te 10’u geçmiştir. Türkiye olarak hala makul bir yol bulmaya çalışan ülke olmamız oldukça düşündürücüdür. Üniversite mezunu evlatlarımızın yüzde 35’i işsizdir. Getirilen yeni sistemin birçok sakıncalı yönü ile yine fayda sağlamayacağına dair endişemiz vardır. Sınav sistemlerindeki değişikliklerle günü kurtarmak belki mümkündür ama yarınları kaybedeceğimiz neredeyse kesindir.

“Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım”

Geleceğimizi kurtarmanın tam vaktidir. Hükümete teklifimiz şudur; Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Anadolu’nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım. Türk gençliği akıllıdır, ahlaklıdır, çalışkandır, imanlıdır, inançlıdır. Fırsat verilsin, dünyayı yerinden oynatacak irfan ve iradeye sahip olduğunu gösterir. İşgale karşı, istilaya karşı çelik gibi bir kuvvet istiyorsak Türk gençliğine bakmamız kafidir. İmkansızlıklara direnen Türk gençliğinin önündeki engelleri kaldıralım. Türk gençliğine inanıyorum, hepsine güveniyorum. Bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız? Beka mücadelemizi vermekte omuz omuzayız. Zalimlere karşı aynı çizgideyiz. Haydi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan üniversite sınavını hepten kaldırma konusunda da el birliği, güç birliği yapalım.

“Türkiye için de milli güvenlik meselesidir”

Peşmerge yanına PKK’yı da alarak Irak ordusunun karşısında mevzilenmişti. Peşmerge başı yanlış üstüne yanlış yapmıştır. Kerkük’te PKK’nın ne işi vardır? Buna hangi güçler çanak tutmuştur. Oynanan oyun şiddetli ve büyüktür. PKK’nın Kerkük’e yuvalanması Türkiye için de milli güvenlik meselesidir. Barzani-PKK cinayet ittifakında, hedef Türkmen yurtlarıdır.

“Dış politikada denge imiş, neyin dengesi? Ortada denge mi kaldı?”

Yedi düvelle karşı karşıya gelmenin anlamı yok diye akıl veren devşirme ve satılık kalemler, sizin gibi korkakça ve haysiyetsizce yaşamaya ‘tamam’ mı diyelim? Kürdistan tuzağı kuruluyor, hâlâ görmüyor musunuz? Nasıl olsa tuzunuz kuru, kapmışınız bir gazete köşesi, kurulmuşsunuz bir televizyon ekranına. Teslimiyetçilik bu tiplerin ruhunda vardır. Barzani’ye çıt çıkarmazlar, PKK’ya zeytin dalı uzatırlar, konu Kerkük oldu mu, 3 maymunu oynarlar. 83 Musul deriz, şizofreni hastasına dönerler. Dış politikada denge imiş, neyin dengesi? Ortada denge mi kaldı?

Davutoğlu’na sert eleştiri

Eski Başbakan kendini hatırlatma gereği duymuştur. Bu şahıs asırlardır Kerkük’ün etnik renkliliği barındırdığını söylemiştir. Kerkük’ün Türk yurdu olduğunu inkar etmiştir. Stratejik derinlik ile Türkiye’yi boğmak üzereyken görevden el çektirilen bu zihniyet mesajlar sunmuştur. Eski Başbakan çıkıp müzakere tavsiyesinde bulunarak referandumun dondurulmasını öneriyor. Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan’ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir. Durdun durdun da şimdi niyet ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun. Kerkük’ün acıları büyürken hâlâ zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.