Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Balıkesir Belediye Başkanı veda etti “istifa ediyorum” demedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanları arasında olan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, veda konuşması yaptı ama “istifa ediyorum” demedi. Uğur, “Koltuğa tutunmak, koltuğu bırakmamak, mevki ve makam için fidanları dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Allah’tan Balıkesir için hayırlısını niyaz etmesini nasip ediyorum. dedi

Uğur bu sözleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğle saatlerindeki açıklamasından bir kaç saat sonra geldi. Erdoğan öğle yemeğinde şunları söylemişti:

“Şu an 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler, 3 belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceğine inanıyorum. İstifayı vermelerinin onlar da hazırlığı içindeler. Gereği ne ise yapılacaktır. Kurullarımız bu konu ile ilgili kararını vermişlerdir. Bu karar sürecini biz kendileri ile de değerlendirdik. Burada böyle bir adımın atılması gereğini söyledik. Biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları da lazım.”

Erdoğan’ın bahsettiği diğer iki belediye başkanı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe. Bu iki isim görevlerine devam ediyor.

Belediye başkanlarının istifa süreci ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 23 Eylül 2017’deki istifası ile başladı. Ardından Düzce ve Niğde belediye başkanları istifa etti.

Uğur AKP kurucularından 

Veda mesajı veren Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’in adı 2 Ekim’de Kanal D tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği belediye başkanları arasında sayılmıştı. 6 Ekim’de açıklama yapan Uğur, “Ben görevimin başındayım, halkımın hizmetindeyim. Asılsız haberler çıkıyor, bunların hiçbirine itibar edilmemesini istiyorum” demişti.

 

AKP’nin kurucu Balıkesir İl Başkanı olan İşadamı Ahmet Edip Uğur dört dönem AKP Milletvekili olarak parlamentoda bulundu. 2008’de Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve “Mali ve İdari İsler” Başkanı olarak görev yaptı. Uğur, 30 Mart 2014’de Balıkesir Belediye Başkanı seçildi.

 

 

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.