Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Osman Kavala gözaltına alındı

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Osman Kavala, Gaziantep’ten İstanbul’a geldiği sırada havalimanında gözaltına alındı. Polis, Kavala’nın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Anadolu Kültür A.Ş. ofisininde arama yaptı.

Osman Kavala’nın gözaltına alınma nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AP RAPORTÖRÜ PİRİ’DEN ‘ACİL ÇAĞRI’ TWEETİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, bu gözaltının ardından Twitter’dan bir mesaj yayımladı. Mesajında “Osman Kavala’nın İstanbul’da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu’nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim” ifadelerini kullandı.

Osman Kavala kimdir?

1957 yılında Paris’te doğan Kavala, İstanbul Robert Lisesi ve Manchester Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala’nın 1982’de hayatını kaybetmesinin ardından, Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalışmaya başladı.

Osman Kavala, 2001-2006 yılları arasında Açık Toplum Entitüsü Türkiye Temsilciliği’nin danışma kurulunda yer aldı. Kavala, Anadolu Kültür’ün yönetim kurulu başkalığı görevini yürütüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.