Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdülkadir Selvi: “3 belediye başkanının istifa etmeme kararı aldıkları şeklinde bilgiler geliyor”

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği üç belediye başkanının aralarında iletişim kurulduğu ve birlikte hareket ederek istifa etmeme kararı aldıkları şeklinde bilgiler gelmeye başladığını söyledi.

Cuma akşam üstü CNN Türk televizyonu yayınına katılan Selvi, Ankara’da istifalarla ilgili iklimin değiştiğini belirterek şunları söyledi:

“Aslında mesajlar verildi karşılıklı mesajlar alındı. Bu süreci borsa gibi her anını takip etmek gerekiyor. Örneğin dün itibariyle Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının hazır olduğu yalnız zamanlama meselesi olduğu Sayın Cumhurbaşkanı ile konuştuktan sonra istifa edeceği konuşuldu. Ama bugün farklı bir hava oluştu. Sık sık iklim değişiyor. 3 belediye başkanının aralarında iletişim kurulduğu ve birlikte hareket ederek istifa etmeme kararı aldıkları şeklinde bilgiler gelmeye başladı.” 

Selvi’nin değiştiğini söylediği iklim özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili zira Gökçek için Ankara’da esen hava istifaya hazırlandığı, odasını topladığı, kurmaylarına istifa edeceği basın toplantısı için 23 yıllık icraatını anlatan dosyalar hazırlayın talimatı verdiği şeklindeydi.

İstifası istenen diğer belediye başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Cuma sabahı yurtdışından dönüşte havalimanında yaptığı açıklamada “görevimizin başındayız.” dedi. Altepe’nin “istifa edecek misiniz?” sorusuna yanıtı şöyle oldu:

“Benim öyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa’ya geri dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu an açıklanacak bir şey yok. Görevimizin başındayız.”  

 

Abdülkadir Selvi’nin istifa etmeyeceği yönünde bilgiler geldiğini söylediği bir diğer belediye başkanı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise Perşembe günü temel atma töreninde veda mesajı yüklü bir konuşma yapmış ama “istifa ediyorum “’dememişti. Uğur’un veda ettiği ama “istifa ediyorum” demediği konuşması şöyleydi:

“Koltuğa tutunmak, koltuğu bırakmamak, mevki ve makam için fidanları dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Allah’tan Balıkesir için hayırlısını niyaz etmesini nasip ediyorum.”

Başbakan Binali Yıldırım ise Cuma günü öğleden sonra belediye başkanlarının istifaları ile ilgili soruya “Arkadaşlarımız gereğini yapacaktır, buna inanıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.