Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü yenilikçi İslamcı düşünür Tariq Ramadan’a tecavüz suçlaması

Henda Ayari adlı Fransız yazar ve aktivist, yenilikçi görüşleriyle Batı entelektüel çevrelerinde popüler olan Tariq Ramadan’ın, 2012 yılında, bir otel odasında kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla dün Rouen kentinde savcılığa başvurdu.

Henda Ayari'nin eski ve yeni hali
Henda Ayari’nin eski ve yeni hali

İsviçre doğumlu ve bu ülkenin vatandaşı olan 55 yaşındaki Ramadan, Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan el Benna’nın torunu. Bir süredir İngiltere Oxford Üniversitesi’nde çağdaş İslam incelemeleri dersi veriyor. Ayari ise Cezayirli bir baba ve Tunuslu bir annenin kızı. 21 yıl Selefi hareket içinde bulunmuş ve 2015’teki Paris saldırısının ardından ayrılıp 2016’da “J’ai choisi d’être libre” (Özgür Olmayı Seçtim) adlı bir kitap yazmış.

kitap

Ayari tecavüz olayına bu kitapta geniş bir bölüm ayırmış ama tecavüzcüsünün adını “Zoubeyr” olarak vermiş. Ayari dün savcılığa başvurmadan önce Facebook ve twitter hesaplarından Zoubeyr’in Tariq Ramadan olduğunu duyurdu. Ramadan’ın kendisini, çocuklarına kötülük yapmakla tehdit ettiğini iddia eden Ayari, ABD’de ünlü yapımcı Harvey Weinstein olayından sonra oluşan pozitif ortamdan cesaret aldığını söylüyor.

Batı medyasının sık sık görüşlerine başvurduğu Ramadan ise ünlü avukat Yassine Bouzrou’ya vekalet verdi. Bouzrou patığı yazılı açıklamada Ayari’nin yaptığını “ağır iftira” olarak tanımladı ve hakkında 23 Ekim Pazartesi günü karşı dava açacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.