Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFP: “IŞİD Suriye’de bir kasabada 116 kişiyi öldürdü.”

AFP Haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberde, IŞİD’in geçtiğimiz günlerde Humus vilayetinin El Karyatayn kasabasında 116 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

AFP’ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi temsilcisi Rami Abdel Rahman’a göre IŞİD, 116 kişiyi Suriye Ordusu ile işbirliği yaptıkları şüphesiyle öldürdü. Abdel Rahman, Suriye Ordusu kasabaya girdiğinde sokaklarda vurulmuş veya bıçaklanmış sivillerin cesetleriyle karşılaştığını iddia etti.

IŞİD El Karyatayn’ı 2015’te ele geçirmiş, Suriye Ordusu kasabayı geçtiğimiz yıl tekrar kontrolüne almıştı. IŞİD’in üç haftalığına yeniden kontrolüne aldığı El Karyatayn, sonunda tekrardan Şam idaresine geçmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.