Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadir Topbaş’ın damadının da yargılandığı TUSKON davası başlıyor

Aralarında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın da bulunduğu TUSKON üyesi işadamları hakkında açılan dava bugün Silivri Adliyesi’nde başlıyor. 31’i tutuklu 86 sanık FETÖ’ye finansman sağladıkları iddiasıyla yargılanıyor.

Davada yargılanan 86 sanık içerisinde Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve ünlü baklavacı Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 86 sanık ilk kez hakım karşısına çıkıyor.

İşadamları hakkında hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, FETÖ lideri Fetullah Gülen 1 numaralı sanık olarak yer alırken, sanıkların “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri isteniyor.

2016 Eylül’de tutuklanan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı, 3 Mayıs 2017 tarihinde özel hastane raporunda belirtilen sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Yeniden gözaltına alınan Kavurmacı, 17 Haziran 2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.