Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ta metro kazısında 3500 yıllık 35 mezar bulundu

Beşiktaş’ta gerçekleştirilen metro kazısında eski Türk ve Altay kültürüne ait 3 bin 500 yıllık kurgan tipi 35 mezar buldu.Mevcut bulgulara göre tarihlemenin son tunç çağı ile demir çağının başlangıcı olduğu düşünülüyor.

Hürriyet’ten Ömer Erbil’in haberine göre Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı’nın yanında süren metro istasyon inşaatında çıkan yeni buluntular İstanbul’un tarihine ilişkin yeni bilgileri ortaya çıkardı. Metro kazısında tarihi 3 bin 500 yıl önceye dayanan İstanbul’un en eski mezarlığı kazılıyor. Kazılarda şu ana kadar 35 mezar tespit edildi ve Kuzey Karadeniz yani eski Türk ve Altay kültürüne ait kurgan tipi mezarlıklar keşfedildi.

İstanbul'da yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Beşiktaş istasyonda tarihi kalıntılar bulundu. Tarihi kalıntıların bulunduğu bölümde başlatılan arkeolojik çalışmalar, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde ve kontrolünde, etrafı yüksek çitlerle kapalı alanda devam ediyor. ( Hikmet Faruk Başer - Anadolu Ajansı )
İstanbul’da yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Beşiktaş istasyonda tarihi kalıntılar bulundu. Tarihi kalıntıların bulunduğu bölümde başlatılan arkeolojik çalışmalar, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü denetiminde ve kontrolünde, etrafı yüksek çitlerle kapalı alanda devam ediyor. ( Hikmet Faruk Başer – Anadolu Ajansı )

   

Beşiktaş’taki yeni buluntuları Medyascope.tv’ye değerlendiren Arkeolog Dr. Gürkan Ergin konuya şüphe ile yaklaşılması gerektiğini belirterek bulguların iyice araştırılması gerektiğini söyledi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.