Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hayvanseverler Eyüpsultan Belediyesi’ni protesto etti

Eyüpsultan’da köpeklerin işkence edilerek toplanılması üzerine hayvanseverler dün bir araya geldi, Eyüpsultan Belediyesi’ni ve Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi Aydın’ı protesto ettiler.

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Eyüpsultan’da köpeklerin oklu iğnelerle vurularak toplandığı ve yaşamını yitirdiği görüntülerinin sosyal medyaya yansıması üzerine hayvanseverler ve STK’lar dün Eyüpsultan Belediyesi önünde bir araya geldi. Aralarında bazı sanatçılarında bulunduğu eylemde yüzlerce hayvansever, Eyüpsultan Belediyesi’ni ve Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi Aydın’ı protesto etti.

Köpeklerin kanunlara aykırı bir şekilde toplandığını ve bir bilinmeze gönderildiğini belirten hayvanseverler, 1 hafta içinde 300’e yakın köpeğin toplatıldığını, bu konuyla ilgili belediyeye yönelttikleri sorularının da cevapsız kaldığını söylediler.

2

Basın açıklaması yapıldı

Hayvanseverler adına yapılan basın açıklamasında Eyüpsultan Belediyesi’nin bünyesinde veteriner hekim ve kısırlaştırma için uygun bir merkez olmasına rağmen hayvanların kısırlaştırılmadığının, bu sebeple sayıları hızla artan hayvanlardan dolayı gelen şikayetler üzerine belediyenin hayvanları başka ilçelere ve ormanlara atarak hayvanların yok edilmeye çalışıldığının altı çizildi. Ayrıca kanuna aykırı bir biçimde sokak hayvanı toplama eylemi yapıldığı ve bu durumunda toplumda infial yaratıldığı belirtildi. Küpeli yani kısır ve rehabilite edilmiş zararsız köpeklerin de kanuna aykırı bir şekilde toplandığını ifade edilirken, tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtildi.

Meclis gündemine taşınmıştı

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, basında sokak köpeklerinin oklu iğnelerle vurularak toplandığı ve bazı köpeklerin yaşamını yitirdiği haberlerinin üzerine konuyu Meclis gündemine taşımış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.