Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın kampanya şefi Manafort ve iş ortağı Gates’in teslim olmaları istendi

Washington nefesini tutmuş, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında kimin gözaltına alınacağını bekliyordu. New York Times’ın verdiği bilgilere göre 2016 Başkanlık seçimlerinde Trump’ın kampanyasını yürüten Paul Manafort ve Manafort’un iş ortağı Rick Gates’in teslim olmaları istendi.

CNN ve Reuters, 2016 yılında yapılan Amerikan başkanlık seçimlerine Rusya’nın etkisi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Pazartesi itibariyle bir gözaltının gerçekleşeceğini öne sürmüştü.

Medyada çıkan haberlerde Rusya soruşturması için özel savcı olarak görevlendirilen FBI eski Başkanı Robert Mueller’ın ilk suçlamaları hazırladığı öne sürülmüştü. Bugün beklenen gözaltı ya da gözaltıların kime yönelik olacağı hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen Trump’ın kampanya danışmanı Paul Manafort’un gözaltına alınabileceği kulislerde konuşuluyordu. Nitekim yeni gelen bilgilere göre Manafort ve iş ortağı Rick Gates’in teslim olmaları istendi.

Trump: “Cadı avı yapılıyor!”

ABD Başkanı Donald Trump da, Rusya ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bu hafta ilk gözaltının gerçekleşebileceği haberleri sonrasında dün Twitter’dan ardı ardına paylaşımlar yaparak öfkesini dile getirdi.

Başkanlık yarışındaki rakibi Hillary Clinton ve Demokratik Parti’ye yüklenen Trump, Rusya soruşturmasını ‘cadı avı’ olarak nitelendirdi ve Clinton ve Demokrat Parti’nin suçluluk psikolojisiyle bu konuyu dile getirdiğini aktardı.

Rusya soruşturması ile ilgili haberlerin “tarihi vergi reformuna” hazırlandığı sırada çıkmasının bir tesadüf olmadığını iddia eden Trump, arkasında birlik olan Cumhuriyetçilere ise “Bir şey yapın!” diyerek seslendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.