Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Ne istediniz de vermedik’ diyen baş FETÖ’cü sen değil misin?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomiye ve FETÖ ile mücadele konusuna ayıran Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı şu cümlelerle eleştirdi: “Cumhurbaşkanı’nın yerini haber yapmak suçunu ben ceza kanununda görmedim. Sen haber yaptın, o zaman FETÖ’cüsün. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen baş FETÖ’cü sen değil misin?” Ayrıca, konuşmasında AKP iktidarının ekonomi politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, asgari ücretin dolar kuruna endekslenmesini önerdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Bir haksızlığı anlatacağım sizlere. Gazi İrfan Bayar. Bir derneğin yöneticileri arasında. Bu kardeşimiz geçen cumartesi günü intihar etti. Bir gazi neden bir arabanın içinde intihar etsin. 93-98 yılları arasında asayiş özel hareketta görev yapmış. Kuzey Irak’ta yaralanıyor ve görevinden ayrılıyor. Gazi çocukları özel okula gidebilir. Bu gazimiz de ben gaziyim, işte belgem diyor. Kastamonu’da 2 özel okul var. Milli eğitim müdürü bir okula kaydediyor. Okulun FETÖ’ye ait olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Çevre Bakanlığı’nın müfettişleri çağırıyorlar Ankara’ya. Derdini anlatmaya çalışıyor. FETÖ’cü diye suçlarlar, Kastamonu’da da aynı şekilde suçlanıyor. “Ben vatan haini miyim?” der. Gelen tepkiler bir noktaya gelir ve gazimiz intihar etmek zorunda kalır.

Vallahi de billahi de bunların yatacak yeri yok. Bu gazinin ne günahı var. Hangi okula kaydedeceğine milli eğitim müdürü karar veriyor. Bir devlet böyle yönetilemez. Bu bayrak için canlarını ortaya koyan insanların hayatı bir kurşuna teslim edilemez. Bu ülkenin bütün annelerine sesleniyorum. Sizin çocuklarınızın hakkını savunuyoruz biz. Ben sadece ve sadece sizin çocuklarınızın hakkını savunuyorum. Biz, hakkı, hukuku ve adaleti savunuyoruz. Kimsenin boşu boşuna mağdur edilmesini istemiyoruz.

Düne kadar Pensilvanya’dan talimat alan hakimler, şimdi roller değişti, saraydan talimat alıyorlar. Bu ülkenin gariban insanları mağdur oluyor. Kim iktidara muhalifse onlar hesap verecek deniyor. FETÖ unutuldu.

Burak Akbay’ın bütün para hareketleri incelenmiş. FETÖ ile hiçbir bağlantısı yok. Her kuruşun, her milyonun kime gittiğini araştırıp soruyorlar hiçbir şey yok ama olsun diyor. Davayı açıyorlar. Yeni bir suç icat ediyorlar. Cumhurbaşkanının yerini haber yapma suçu, ben ceza kanununda görmedim. Cumhurbaşkanının nerede olduğu dünyanın her tarafında haberdir. Toplumun tanınmış kişilerinin nerelerde oldukları hep haber olur. FETÖ’ye ne istedin de vermedik diyen, asıl baş FETÖ’cü sen değil misin?

Diyorlar ki tanıkların ifadesine başvurduk. Tanık kim? Kesin FETÖ’cü. FETÖ elebaşı Gülen’le yemek yemişler. Böyle bir iddianame mizah dergilerinde yer alır ama o da inandırıcı olmaz ama burada bu kadar da oluyor. Bir masada yemek yiyorlar, kapının önünde de garson var. FETÖ’cü garson diye. Fetullah Gülen orada, ihbar eden adamlar orada, sadece garson FETÖ’cü.

Burak Akbay’ın FETÖ’nün yurtlarında kaldığı iddia ediliyor. Öyle bir yurt yok.

Torba kanun eleştirisi 

Zonguldak’ta 170 yıldır kömür çıkarılır. Kömür Zonguldak için stratejik üründür. Kömür sayesinde düğünler yapılır, sofralar kurulur, gelir artar. ‘Kara elmas’ der zaten Zonguldaklı kömüre. Torba kanun içine 58. madde yerleştirdiler. Bölecekler, parçalayacaklar ayrıca ruhsatlandıracaklar sonra bunları birilerine peşkeş çekecekler. Zonguldaklı kardeşlerim iyi dinlesinler. Senin derdini, yerin altında çalışan işçinin derdini, tek ama tek anlatan parti CHP’dir. Bunu unutma.

O ocakları kapatmak için elli numara çektiler. Dışarıdan kömür ithal ediyorlar. Bu ithalat niye yapılıyor? Neden elimizin altında kömür varken çıkarmıyoruz. Oyunun rengini, yerini değiştirmek zorundasın. Alın terinden yana tavır almak zorundasın. Senin kimliğini sömürüyorlar. Yaşam tarzını sömürüyorlar. Cebinden ekmeğini alıyorlar. Biz diyoruz ki, senin kimliğin başımın üstüne. Kim seni aç bırakısa, kim işsiz bırakırsa sözüm söz ben sana sahip çıkacağım.

Samanı, besmelesiz eti de ithal ediyorlar. Yılda 4 milyar dolar kömür ithalatına para veriyorlar. Zonguldak’ta ver, Zonguldak İstanbul, Ankara, İzmir olur. Sendikaya da sesleniyorum; İşçilere sahip çıktığınız sürece sizin hakkınızı sonuna kadar arayacağız.

Bütün işsizlere sesleniyorum. Bu hükümet size iş bulmaz kardeşim. Herkes aklını başına almak zorundadır. Savrulan bir Türkiye istemiyoruz.

Dolar tepkisi

Benzin 6 liraya yaklaşıyor, mazot 4 lirayı aşmıştı nereye gideceği belli değil. Hala hükümet akaryakıta yapılan zammın nerelere ve nasıl yansıyacağını bilmiyor. En yetkili makamda oturan kişi oturup vatandaşla dalga geçiyor. Bu Maliye Bakanı Naci Ağbal. Şöyle diyor; “Millet doların seviyesine bakacağına otursun işine gücüne baksın. 3-6 ay sonra dolar kuru ne olacak, sanki falcılar.” Asıl biz sana şaşırıyoruz, o koltukta Maliye Bakanlığı’nı nasıl yapıyorsun diye. Çiftçinin traktöründeki mazot dolara endeksli. Çiftçinin gübresi, otoyoldan geçişler, doğalgaz, tüpgaz dolara endeksli. Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli geçiş ücreti dolar üzerinden. İhaleyi yapan Türk, ihaleyi alan Türkiye vatandaşları, ihale neden dolar üzerinden yapılıyor? Kim yerli, kim milli. Neden dolar üzerinden ihale yaparsın? Sen Türk lirasına güvenmiyorsun da onun için. ‘En güvenli para dolardır, dolar üzerinden yaparım sözleşmeyi’ diyorsun. Rüşveti bile dolarla aldılar. Ruhlarına işlemiş dolar. Sen asgari ücreti neden dolara endekslemiyorsun, onu da endeksle. Dolar geliri olmayan, döviz geliri olmayanlara döviz üzerinden borçlanma hakkı getirildi. O düşünmeyecek mi? Bilal’e telefon ediyordu, evladım paraları sıfırladın mı diye. O bile döviz üzerinden. Asıl dolardan size ne? Biz onu soruyoruz. Hep birlikte bu gerçekleri bütün topluma anlatmak zorundayız.

CHP gelir, AK Partili belediyeleri alırsa oradaki işçilerin işine son verir propagandasını yapıyorlar. CHP’li bir belediye başkanı o belediyeyi aldığında kimsenin görevine son verilmeyecek. Biz herkesin alın terine saygılıyız. Propagandayı bu noktaya taşıdılar çünkü zemin altlarından kayıyor.

CHP’li belediyelerde asgari ücret net 1500 lira

Bunların bir özelliği daha var. Fakirden alıp zengine vermek. En temel özelliği. Köprü geçişlerini dolar üzerinden yapıyorlar. Bu parayı sizin cebinizden ödüyorlar. CHP ne yapacak? Zenginden alacağız fakire vereceğiz. Sözüm söz. Adaletle alacağız oradan da. Asgari ücretten vergi almayacağız. Asgari ücret vergi dışı kalacak. Bugün CHP’nin bütün belediyelerinde asgari ücret net en az 1500 liradır. Verdiğimiz sözü tuttuk.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.