Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de terör eylemi hazırlığında olduğu iddia edilen 14 yaşındaki 2 öğrenci gözaltına alındı

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire kentinde 14 yaşında iki öğrenci, ABD’deki Columbine Lisesi’ndekine benzer bir katliamı okullarında yapmayı planladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. 20 Nisan 1999’da Colorado’daki Columbine lisesinin son sınıf öğrencileri, Eric Harris ve Dylan Klebold otomatik silahlarla sınıflara dalarak 13 kişiyi öldürmüş, 24 kişiyi yaralamış, sonra da intihar etmişlerdi. Harris ve Klebold ayrıca okulun çeşitli yerlerine şans eseri patlamayan el yapımı bombalar da yerleştirmişti. The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre , evlerine yapılan gece baskınıyla alıkonan İngiltere’deki öğrenciler, Northallerton adlı okulda okuyorlar. Terörle mücadele yasası kapsamında terör eylemi yapmayı planladıkları gerekçesiyle sorgusu devam eden öğrencilerin birbirlerine 6 km uzaktaki evlerde yaşadıkları belirtildi. Ev baskınlarına tanıklık eden mahalle sakinleri operasyonların geniş çaplı tutulduğunu, zanlıların evlerinin yanısıra civarda kullanılmayan bir garajın da arandığını söylüyor. Kuzey Yorkshire polisi, iki öğrencinin gözaltı süresinin Çarşamba gününe kadar uzatıldığını, soruşturmayı terörle mücadele birimleri ile ortak yürüttüklerini duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.