Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, Gazze sınırındaki tüneli havaya uçurdu: 8 ölü

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi sınırında bir tünele saldırı düzenledi. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

İsrail Ordusu’ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi sınırındaki bir tünelin havaya uçurularak imha edildiğini belirtildi. Açıklamada, Han Yunus yakınlarındaki tünelin 2014 yılında inşa edildiği ve bir süredir İsrail tarafından gözlendiği bilgisi yer aldı. Açıklamada ayrıca, söz konusu tünelin İsrail tarafındaki giriş kısmının yeni bir teknoloji kullanılarak patlatıldığı belirtildi. Filistin basını ise saldırının savaş uçaklarıyla gerçekleştirildiği iddiasında bulundu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kasım Tugayları’ndan yapılan açıklamada, tünelde hayatını kaybedenlerden ikisinin kendi üyeleri olduğu duyuruldu. Saldırıda ölen kişilerden beşinin ise İslami Cihad örgütünün askeri kanadı El Kudüs üyesi olduğu açıklandı. İsrail basınında, tünelin İslami Cihad tarafından kazıldığı ve kullanıldığı iddiası yer alırken, İslami Cihad örgütü, sözcüsü aracılığıyla bu iddiayı yalanlamayarak, “bu saldırıya karşı reaksiyonumuzu göstereceğiz, sadece doğru zamanı bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

El Fetih Devri Konseyi Genel Sekreteri Fayiz Ebu İyte, saldırının El Fetih ve Hamas arasındaki uzlaşma sürecini baltalamaya yönelik olduğunu savunarak, saldırıya verilecek en iyi cevabın, iki örgüt arasındaki uzlaşma anlaşmasını hayata geçirmek olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise saldırıyla ilgili olarak; “bize zarar vermek isteyen herkese zarar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.