Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Operada taciz: Fransız eski bakan, kadın yazarın iddialarını reddediyor

Fransa’da Nicolas Sarkozy yönetiminde bakanlık yapmış olan Eric Besson’un kızı, 28 yaşındaki yazar Ariane Fornia, Mİtterand döneminin eski İçişleri Bakanı Pierre Joxe tarafından 2010 yılında taciz edildiğini açıkladı.

Fornia, L’Express dergisine verdiği röportajda 13 ila 19 yaşları arasında maruz kaldığı birçok taciz vakasını anlattı. Bunlardan birinin de “eski bir bakan tarafından yapıldığını” söyledi. Söz konusu taciz vakasının 2010 yılında babası Göç Bakanı iken bir operada, Wagner’in “Ren Altını” eserini izlerken gerçekleştiğini söyledi:

“Son derece hatırı sayılır gözüken yaşlı bir beyefendi operada sağımda oturuyordu. Eşi de onun bir sağında oturuyordu. Opera başladı. Operanın onuncu dakikasında yaşlı adam elini bacağıma koydu. Adam çok yaşlı olduğu için yanlışlıkla koymuş olabileceğini düşündüm ve elini nazik bir şekilde ittim. Ama sonra yeniden yaptı. Yeniden ittim.

Üçüncüsünde elini eteğimin altına soktu ve yukarı doğru çıkmaya başladı. Elini tutup ittirdim ve ağzım kapalı bir şekilde sinirlendiğimi ve reddettiğimi gösterecek bir ses çıkardım. Herkes bana baktı ve o da yapmayı kesti. 10 dakika sonra yeniden başladı. Tırnaklarımı ellerine geçirdim. Bastille Operası’nda sessiz ve korkunç bir savaş veriyordum.

Operanın antraktında (perde arası) gidip güvenliğe o yaşlı adamın kimin olduğunu sordum. Pierre Joxe olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım”

Konuyla ilgili açıklama yapması istenen 83 yaşındaki Joxe, “Ne dememi bekliyorsunuz? Ben de sizin gibi gazeteden öğrendim. Bütün bu söylenenlerin gerçeklikle hiçbir alakası yok” demişti. Bugün kendi bloğunda konuyla ilgili açıklama yapan Joxe, “Söz konusu hikayedeki tutarsızlıklar, hikayenin inandırıcılığını zedeliyor. Evet bahsedilen dönemde Bastille Operası’nda bir kere Wagner’in Ren Altını operasını izlemeye gittim. Fornia’nın açıklamalarından sonra teyit ettim ki o gün de –her zaman olduğu gibi- opera antraktsız icra edilmiş” dedi.

Fornia’nın hikayesini anlatırken paylaştığı birkaç başka teknik detayın da yanlış olduğunu hatırlatan Joxe, “müfterinin kamuoyuna yazılı bir özür açıklaması yapması özellikle de bu hikayeyi teyit etmeden yayınlayan gazetelere bu özür yazısını vermesi halinde, ne söz konusu müfteriye ne de her zaman ‘tanıklık yapmaya hazır’ olduğunu ifade eden babasına dava açacağım” dedi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.