Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

S&P yeni “kırılgan 5″liyi açıkladı: Yerini koruyan tek ülke Türkiye

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yeni kırılgan beş ülkeyi açıkladı. Hem eski hem yeni listede yer alan tek ülke Türkiye . Bu kategoriye yeni eklenen üyeler Pakistan, Arjantin, Katar ve Mısır oldu. Eski listede ise Türkiye’ye ek olarak Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika yer alıyordu.

S&P’nin Pazartesi günü yayınladığı rapora göre, Türkiye, yeni kırılgan 5’li içerisindeki en kırılgan ülke. Raporda, “Bu ülkeler , global finansal şartlar er ya da geç sıkılaştığında en fazla risk altında olacak olanlar” ifadelerini kullanan S&P, “Bu 5 ülkede büyük cari işlemler açıkları, ulusal yatırımları karşılamak için yetersiz tasarruf oranı ortaya koyuyorlar” sözleriyle bu ülkelerin neden söz konusu listede yer aldıklarını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.