Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın Asya ziyareti: Kuzey Kore’ye uyarı, Çin ile iş birliği

ABD Başkanı Donald Trump, 13 günlük Asya turu kapsamında Japonya ve Güney Kore’deki temaslarını tamamlayarak Çin’e geçti.

İki günlük ziyaret kapsamında Trump, resmi temasların dışında da bazı etkinliklere katılacak.

İki günlük ziyaretin ilk gününde First Lady Melania Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi ve eşiyle Yasak Şehir’de genç opera öğrencilerinin geleneksel kıyafetler giyerek yaptığı müzik ve dans gösterisini izleyen Trump, ‘Harika zaman geçiriyorum” dedi.

1

Trump için yarın da Tiananmen Meydanı’ndaki Büyük Halk Salonu’nda resmi karşılama töreni düzenlenecek. Törenin ardından ABD ve Çin liderleri görüşmeler yapacak. Trump’a Çin ziyaretinde 11’i enerji alanında olmak üzere 29 şirket temsilcisi eşlik ediyor.

25 yıldan sonra en uzun Asya turuna çıkan ABD Başkanı olan Trump, Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinden sonra geçtiği üçüncü durağı Çin’de ise 2 gün kalacak.

Trump’tan Kuzey Kore’ye: “Bizi sınamayın”

Trump, iki günlük Güney Kore ziyareti sırasında Kuzey Kore’yle yaşanan nükleer gerginliğine ilişkin olarak oldukça sert mesajlar verdi. Dün Güney Kore Parlamentosu’nda bir konuşma yapan Trump, Kuzey Kore’yi sert bir dille uyardı ve “Bizi hafife almayın. Bizi sınamayın” dedi.

Konuşmasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a seslenen Trump “Edindiğin silahlar seni daha güvende kılmayacak, rejimini büyük bir tehlikeye sokacak” diye konuştu.

Kuzey Kore rejimini “tarih laboratuvarındaki trajik bir deneye” benzeten Trump, Kuzey Kore liderine nükleer silahlardan vazgeçmesi çağrısında bulundu. Trump “Dünya nükleer yıkımla tehdit eden haydut bir rejim belasını hoş göremez. Tüm sorumlu uluslar, gaddar Kuzey Kore rejimini tecrit etmek, herhangi bir destek ve kabul almasını engellemek için güçlerini birleştirmeli” dedi.

Pekin’in ardından Trump, 10-12 Kasım’da Vietnam’ı ve 12-13 Kasım’da Filipinler’i ziyaret edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.