Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El Arabiya: Suudi Arabistan, vatandaşlarının Lübnan’ı terk etmesini istedi

El Arabiya’nın haberine göre; Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonlarını yürüttüğü Suudi Arabistan, vatandaşlarının Lübnan’ı terk etmesini istedi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da istifa etmesinin ardından Kral Selman’ın Hariri ile görüşmesinde ”Hizbullah’ın saldırılarına maruz kaldıklarını ve bu eylemleri savaş ilanı olarak gördüklerini ilettiğini” söylediği iddia edilmişti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti; Suudi Arabistan’ı, ”Riyad, her gün Arap ve Müslüman dünyasında yeni komplolar ve entrikalar yaratıyor. Bu davranışlar, onların Müslüman ve Arap dünyasından dışlanmasıyla sonuçlanacak” sözleriyle eleştirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.