Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emel Korkmaz: “110 çocuğumuza burs vermek için koştum, herkese teşekkür ediyorum”

Bu yıl 39.’su düzenlenen İstanbul Maratonu dün koşuldu. Ali İsmail Korkmaz Vakfı da öğrencilere burs sağlayabilmek adına iyilik peşinde koştu. Maratonu, Emel Korkmaz ve Gürkan Korkmaz değerlendirdi.
‘Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz’ sloganıyla Vodafone 39. İstanbul Maratonu dün gerçekleşti.Maratonda Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) ”Gençler isterse düşler gerçek olur” şiarıyla öğrencilere burs için koştu. Geçen senede 55 öğrenciye bağışlarla burs veren ALİKEV, bu yıl 110 öğrenciye burs vermeyi planlıyor.
Kampanyayı, maratonu Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz şöyle anlattı: ”Dün çok güzel bir atmosfer vardı destekçilerimizle birlikte. Çok güzel bir maraton günü yaşadık. Aliş’imin acısıyla birlikte o gururu bir kez daha yaşadım. Yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Adımlarımızı Ali İsmail’i haykırarak, Ali İsmail’i anarak maratonu tamamladık.” dedi. Ali İsmail Korkmaz Vakfı Burs Fonu Projesi’ni de anlatan Emel Korkmaz şöyle devam etti:
”Bu maratonda koşma amacımız çocuklarımıza burs imkanı sağlayabilmek. Geçen senede koşmuştum. Geçen seneki koşuda 55 çocuğumuzun 4 yıllık bursunu karşılaşmıştık ve bu senede bu sayıyı artırmak için maratonda koştuk. Bu sene 110 çocuğumuza burs vermek için koştum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Kampanyamız şu an 515 bin liraya ulaşmış durumda. Bu da Ali İsmail’imin acısıyla birlikte bir kez daha gururunu yaşattı.” dedi. Emel Korkmaz ile yapılan söyleşinin tamamını buradan dinleyebilirsiniz.
WhatsApp Image 2017-11-13 at 13.37.21
Maraton alanına Ali İsmail Korkmaz Vakfı koşucuları girmek isterken polis engeliğiyle karşılaştı. Polisin Ali İsmail Korkmaz Vakfı tişörtlerini gerekçe göstererek koşucuları alana almak istemedi. Bu olayı Gürkan Korkmaz şöyle anlattı:
”Maratonun resmi kayıtlı koşucuları olmasına rağmen alana sırf üzerinde Ali İsmail Korkmaz Vakfı yazdığı için, Ali İsmail’in o gülen yüzü olduğu için koşucular alınmadı. Neden böyle bir uygulama yapıyorsunuz diye sorulduğunda bunun siyasi imge içerdiğini onun için alınmayacağını belirtmişler. Daha da ileri giderek 42 kilometre koşan koşucularımızın son 300-500 metre de koşucuları durdurup müdahale ederek tişörtlerini çıkarttılar. Çıplak bir şekilde finişe gitmelerine sebep oldular. Bu olay Ali İsmail Korkmaz Ailesi ve Vakfı olarak bizi çok üzdü. Hem de Uluslararası bir maraton olan Türk ve yabancı binlerce sporcunun katıldığı bu organizasyon tarihine bir leke sürmüş oldu. Bu kabul edilemez bir davranıştı. Bunun için hem hukuki yollara başvuracağız, hem ilgili mercilere bildirimlerde bulunacağız.” dedi.
Ali İsmail Korkmaz Vakfı Ali İsmal Korkmaz Burs Fonu Projesi hala devam ediyor. Siz de öğrenciler destek olmak isterseniz Emel Korkmaz adına bağışta bulunabilirsiniz. Kampanya linki: https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC18688

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.