Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran-Irak sınır bölgesinde 7.3 şiddetindeki depremde ölü sayısı artıyor

İran- Irak sınır bölgesinde Pazar akşamı şiddetli bir deprem meydana geldi. İran devlet televizyonu tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre 7.3 büyüklüğündeki depremde en az 328 kişi hayatını kaybetti, 2500 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

 

Büyüklüğü 7.3 olarak açıklanan depremde nedeniyle hem İran’dan hem de Irak’tan can kaybı haberleri geliyor.

Ajanslar, Irak’ta Süleymaniye ve çevresinde büyük yıkım olduğunu bildirirken İran’da, Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar olduğu ifade ediliyor.

Kirmanşah’taki bir diğer yerleşim yeri Serpol Zehap da depremde büyük hasar gören yerlerden. Fars Haber Ajansına göre, Serpol Zehap’ın tek hastanesi depremde yıkılmış ve kentin tamamında elektrikler kesik.

 

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere Türk Kızılay’ı da yardım gönderdi. Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre Erbil merkezde bulunan Türk Kızılayı Delegasyon Başkanlığında görev yapan uzman personel, depremden etkilenen bölgelerdeki acil dönem ihtiyaç malzemelerinin tespitine başladı.

Adana, Muş ve Elazığ’daki Bölge Afet Yönetim Merkezlerinden 3 bin çadır, 10 bin battaniye, 3 bin ısıtıcı, 10 bin yatağı ve 1 mobil mutfağı sevkiyata hazırlayan Türk Kızılayı, Irak ve İran Kızılayı ile ortak hareket ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.