Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi: “Irak’ta ulusal diyalog başlatılması gerekiyor”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Irak Federal Mahkemesi’nin referandumla ilgili verdiği ”Anayasada hiçbir bileşenin ayrılma hakkının olmadığı” kararına yanıt verdi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi cevabında ”Karara saygı duyuyoruz. Bunun sorunların çözümü için kapsamlı, ulusal bir diyaloğu başlatması gerekiyor” denildi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi, sorunların çözümünde anayasaya bağlılığı savundukları söyleyerek, ”Her şeyden önce Ayetullah Sistani ve Iraklı bazı şahsiyetler ile Irak halkının dostu olan ülkelerin sorunların Irak anayasasına göre çözülmesi önerileri konusunda tavrımız nettir. Federal Mahkeme’nin ilk maddesinin şerhine saygı duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

Federal Mahkeme, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin referandumun iptaliyle ilgili başvurusu hakkındaki kararını 6 Kasım’da vermişti. Açıklamada anayasanın 1. maddesine şerh düşülmüş, ülkenin toprak bütünlüğüne vurgu yapılmış, anayasanın tüm kurumları Irak’ın toprak bütünlüğünü korumada bağlayıcı kıldığı ifadeleri yer almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.